آیا هوش مصنوعی می‌تواند جای برنامه‌نویسان را بگیرد؟ تاثیر هوش مصنوعی شغل برنامه نویسی

ساخت وبلاگ

آینده هوش مصنوعی'>مصنوعی با پیشرفت هوش مصنوعی

امروزه هوش مصنوعی در جهان غوغای بزرگی به پا کرده است و تقریبا تمام افراد در حال صحبت کردن از هوش مصنوعی هستند. با روی کار آمدن چت‌بات‌های مختلف مانند chatGPT، گروه‌های مختلفی از افراد که در حوزه تکنولوژی کار می‌کنند، نگران از دست رفتن شغل‌شان شدند. 

یکی از این گروه‌ها، برنامه‌نویسان بودن؛ زیرا چت‌جی‌پی‌تی این امکان را دارد تا با گرفتن دستور و ایده شما، برنامه مورد نظر شما را با زبان‌های مختلفی مانند پایتون یا جاوا اسکریپت بنویسد و آن را اجرا کند. لازم به ذکر است که این ربات نه تنها می‌تواند برنامه‌های مختلف بنویسد، بلکه توانایی رفع اشکالات برنامه هم دارد و می‌تواند در کمتر از چند ثانیه این کار را انجام دهد و این موضوع، نگرانی بزرگی را در دل برنامه‌نویسان ایجاد کرده است.
در این مقاله از شرکت نرم افزاری وب‌ نگاه، به بررسی امکان جایگزینی هوش مصنوعی با برنامه‌نویسان می‌پردازیم و این موضوع را از جهت‌های مختلف بررسی می‌کنیم. 

چالش‌های برنامه‌ نویسی

به طور کلی، نمی‌توان درباره جایگزینی هوش مصنوعی با انسان به طور قطعی نظر داد؛ لذا شما باید اطلاعات مربوط به این حوزه را مطالعه کنید تا خودتان بتوانید با تفکر به نتیجه مناسبی برسید.

 یکی از اطلاعات مهمی که باید آن را درباره جایگزینی هوش مصنوعی با برنامه نویسان بررسی کنید، چالش‌های برنامه نویسی است. شما می‌توانید با بررسی چالش‌های برنامه نویسی و تطبیق آن‌ها با توانایی‌های هوش مصنوعی، درباره جایگزینی هوش مصنوعی با برنامه نویسان به نتایج جالبی برسید. 

فهم نیاز کاربر و ایجاد ارتباط برای پروژه

فهم نیاز کاربر از برنامه و تطبیق آن با رابط کاربری و تیم توسعه‌دهنده، یکی از بزرگترین چالش‌های برنامه نویسی است. برای یک پروژه برنامه نویسی، افراد مختلفی مانند طراحان، توسعه دهندگان و مدیران پروژه فعالیت می‌کنند و هرکدام از این‌ها، درک متفاوتی از هدف، بودجه و نیازهای پروژه دارند. 

در حال حاضر، هماهنگی این چند گروه با یکدیگر و ایجاد یک درک متناسب از پروژه، برای انسان‌ها کار بسیار دشواری است؛ چه برسد به تکنولوژی هوش مصنوعی!

البته این موضوع به این معنا نیست که هوش مصنوعی به هیچ وجه نمی‌تواند توانایی هماهنگی این عناصر را داشته باشد؛ زیرا تکنولوژی‌های مبتنی بر هوش مصنوعی از الگوریتم‌هایی مانند ماشین لرنینگ و دیپ لرنینگ استفاده می‌کنند و مدام در حال یادگیری هستند؛ پس اصلا بعید نیست که هوش مصنوعی در آینده توانایی انجام این کار را داشته باشد. 

رفع اشکال یا debug کردنِ برنامه 

برنامه نویسی نه فقط توانایی کد نوشتن، بلکه توانایی حل مسئله است. یکی از اصلی‌ترین چالش‌هایی که برنامه نویسان با آن مواجه هستند، رفع اشکلات از برنامه است. رفع اشکال از برنامه، زمان زیادی را از برنامه نویسان می‌گیرد و اگر برنامه طولانی باشد، این کار بسیار دشوار است و ممکن است نیازمند صرف چندین روز زمان باشد. 

برای مثال تصور کنید که در حوزه طراحی اپلیکیشن موبایل فعالیت می‌کنید و یک برنامه کامل در حوزه گردشگری نوشته‌اید. اگر این برنامه با باگ مواجه شود، پیدا کردن مشکل و رفع آن چالش بزرگی است و به راحتی انجام نمی‌شود و توسط هوش مصنوعی نیز امکان‌پذیر نیست.

با اینکه برخی از چت‌بات‌های مبتنی بر هوش مصنوعی توان رفع اشکال از برنامه‌های مختلف را دارند، اگر برنامه نسباتا بلند و پیچیده باشد، هیچ تکنولوژی هوش مصنوعی توان رفع اشکال از آن را ندارد و این کار فقط با تلاش، تفکر و صرف انرژی توسط انسان امکان‌پذیر است. 

ایجاد ارتباط بین زبان‌ها و پایگاه‌های داده

برای اجرای پروژه‌های بزرگ مانند ساخت یک سیستم مدیریت محتوا، ممکن است یک زبان برنامه ‌نویسی پاسخگوی کار شما نباشد و شما نیاز داشته باشید که از زبان‌های برنامه‌ نویسی مختلفی برای این کار استفاده کنید. برای مثال فرض کنید که شما یک سیستم مدیریت محتوا طراحی کرده‌اید که برای طراحی آن، از زبان‌هایی مانند جاوااسکریپت و برای فروشگاهی کردن آن در جهت ایجاد جریان سفارشات، از زبان‌های دیگر بهره برده‌اید.

باید گفت که ایجاد هماهنگی بین پایگاه‌‌های داده‌، کتابخانه‌ها و زبان‌های برنامه نویسی مختلف، بسیار دشوار است و هم اکنون هوش مصنوعی توان انجام این کار را ندارد؛ لذا در حال حاضر، انجام پروژه‌های بزرگ برنامه نویسی، کاری نیستند که بدون انسان‌ها انجام شوند. 

توانایی ارتباط با صاحبان پروژه

هر شخصی که برای یک پروژه به برنامه نویس مراجعه می‌کند، از آن پروژه هدفی دارد و قطعا پروژه را به کسی واگذار می‌کند که به او اعتماد داشته باشد. همچنین ممکن است کارفرما درکی از اصطلاحات پیچیده برنامه نویسی نداشته باشد و در اینجا مهارت ارتباط مهم می‌شود. 

برنامه نویس‌ها باید بتوانند تا با کارفرماهای مختلف ارتباط برقرار کنند و هدف آن‌ها را از پروژه درک کنند؛ همچنین آن‌ها باید بتوانند اصطلاحات پیچیده برنامه نویسی را به زبانی ساده برای کارفرما بیان کنند تا به درک مشترکی از پروژه دست یابند.

لازم به ذکر است که ایجاد ارتباط موثر، فقط از پس انسان‌ها بر می‌آید؛ زیرا آن‌ها دارای احساسات هستند و می‌توانند طرف مقابل را درک کنند. این موضوعی است که تا کنون هوش مصنوعی موفق به انجام آن نشده است. 

به‌روزرسانی نرم‌افزار

گاهی اوقات با کلیک بر روی یک دکمه و در عرض چند دقیقه، نرم افزار گوشی هوشمند خود را به‌روز می‌کنید و این کار به نظرتان ساده می‌آید؛ اما در پشت پرده، برنامه نویسان سختی‌های زیادی را برای این به‌روزرسانی تحمل کرده‌اند. 

به‌روزرسانی نرم‌افزار یکی از چالش‌های بزرگ برنامه نویسان است و برای این کار باید ارتباط بین کتابخانه‌‌ها و پایگاه داده‌ها توسط برنامه نویس درک شود. همانطور که گفته شد، درک ارتباط بین کتابخانه‌ها و زبان‌های مختلف، کاری نیست که در حال حاضر از تکنولوژی‌های مبتنی بر هوش مصنوعی بر بیاید و این کار، حتی برای خود انسان نیز دشوار است. 

برای ایجاد به‌روزرسانی در نرم‌افزارهای مختلف، برنامه نویسان نیاز به تفکر و مهارت حل مسئله دارند که در حال حاضر، هوش مصنوعی فاقد این ویژگی‌ها است.

سخن آخر

در این مقاله از شرکت برنامه نویسی در تهران، با بررسی امکان جایگزینی هوش مصنوعی با برنامه نویسان همراه شما بودیم. لازم به ذکر است که در حال حاضر، هوش مصنوعی نمی‌تواند به طور کامل از چالش‌هایی که در بخش‌های قبلی ذکر شد عبور کند و هنوز به طور کامل جای انسان را نگرفته است؛ اما بعید نیست که در آینده بتواند این کار را انجام دهد. 

البته باید گفت که امروزه، تکنولوژی‌های مبتنی بر هوش مصنوعی، می‌توانند کدهای ساده و کوتاه را در کم‌ترین زمان بنویسند و اگر شما برنامه نویسی هستید که کدهای شما بدون خلاقیت و نوآوری نوشته می‌شوند، باید از بابت هوش مصنوعی نگران باشید.

دانلود نرم افزار و برنامه...
ما را در سایت دانلود نرم افزار و برنامه دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : دانلودی dld بازدید : 104 تاريخ : چهارشنبه 26 بهمن 1401 ساعت: 14:15

خبرنامه